tiistai 22. lokakuuta 2013

Nettiturvallisuus on toinen asia mutta tämä menee jo yli ja lujaa! - WebWatcher

Olin tuossa selailemassa YouTuben ihmeellistä maailmaa, kun meidän jokaisen rakastamat alkumainokset lähtivät pyörimään. Tälle kertaa videossa vieraili tikku-ukkoja ja jostain syystä 3 sekunnin jälkeen olin jo vakuuttunut, että nyt täytyy kyseessä olla jotain oman ymmärrykseni ylittävää.

Kyseessä oli palvelu nimeltä WebWatcher. Tätä markkinoidaan kiireisille äideille, jotka haluavat vakoilla lastensa nettitoimintaa 24/7. Palvelulla pystyy näkemään kaiken lasten toiminnan. Voi lisätä "hakusanoja" joitka kirjoitettaessa äiti saa hälyytyksen (ruoho, alkoholi jne). Täytyy sanoa että muutama kirosana pääsi tuota katsellessa.

Sivuhistorian tutkiminen on jo surkea yritys, mutta tämä menee jo torkeän puolelle heittämällä!
Puhumattakaan siitä kuinka tätä palvelua voi käyttää väärin aikuisten maailmassa, on tämä nyt  aika suuri epäluottamuslause vanhemmilta. Tunnen valtavaa sympatiaa tämän palvelun ostaneiden/ostoa harkitsevien äitien lapsia kohtaan. Itse olen saanut kokea miltä tuntuu, kun omia roskiksia pengotaan ja päiväkirjaa luetaan. Lasten/nuorten puolelle astun siis vaikka periaatteessa voisinkin itse olla jo nettiä käyttävän lapsen äiti itsekkin, ainakin ikäni puolesta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?