perjantai 16. maaliskuuta 2012

Matkatoimistot vauhdissa jälleen

Kylläpäs matkatoimistot osaavatkin kutkuttaa mielipidehermoani. Tällä kertaa Finnmatkat käynistää päänsisäisen karusellini. Eikä tämä tällä kertaa ole hyvä asia.

Finnmatkat mainostaa mm. HS.fi sivuston bannerimainoksessaan "Haluaisitko viettää merkkipäiväsi Finnmatkoilla?" Kuvassa myhäilee eläkepäiviään viettävä herrasimies, joka toki viestii mainoksen vanhemmalle väestölle suuntautuneisuudesta, mutta vielä ei olla lyöty mitään lukkoon, miksi minä 20 yläpuolella olevana ihmisenä en haluaisi osallistua ko. arvontaa.


Seuraavalla sivullakaan ei anneta merkkejä mistään "pahasta", kysytään vain omaa ikää, joka mielestäni viestisi siitä, millaisen matkapaketin arvontaan olisin esimerkiksi osallistumassa.


Mutta sitten tapahtuu pahin: "Lähetä ystäväsi viettämään merkkipäiväänsä Finnmatkoille" 
Hetkinen!! Ystäväsi?! Missä vaiheessa päädyttiin tilanteeseen jossa en voikkaan itse osallistua kilpailuun? 
Alussa kehutaan "oli merkkinpäivien aihe sitten syntymäpäivä, hääpäivä merkkipaalu uralla tai ihan mikä tahansa muu juhlimisen aihe" ja nyt puhutaankin vain +50 ihmisistä! Eihän tämä ole reilua. Kerkesin jo 2. sivulla suunnitella tarinat valmiiksi, miten kerron omista 1/4 vuosisadan syntymäpäivistäni ja muista meneillään olevista tilanteista, mutta nyt päädyttiinkin tähän!


Mikä mahtaa olla Finnmatkojen syy tällaiseen ikärasismiin, ja kuinkakohan moni alle 50 vuotias on siirtynyt pahoilla mielin viimeiseltä sivulta pois osallistumatta arvontaan? Toivonmukaan Finnmatkat ovat miettineet strategiansa tarkasti tätä mainosta suunnitellessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?