tiistai 28. helmikuuta 2012

Teleoperaattorit kilpasilla

Historiasta muistamme tilanteen, jolloin puhelinoperaattorit lähtivät kilpailemaan keskenään puhelujen hinnoilla. Tämän jälkeen hiljaiseloa oli hetken, ennen kuin yritykset keksivät uuden kilpailuvaltin - mainokset.

Tällä hetkellä televisiossa ja muissa medioissa pyörii liuta, mitä viihdyttävämpiä (taikka ärsyttävämpiä) mainoksia operaattoreilta. Saunalahti kilpailee laamallaan, DNA hauskoilla vanhaan "hankalaan" aikaan viittaavilla rallatuksillaan ja Sonera taas omalla Sonera-miehellään. Ainoastaan TeleFinland on mielestäni jäänyt huomaamattomaksi aluksi mukavilla TeleFinland miehellään ja oravalla.

Jokainen operaattori on löytänyt aivan upeat teemat ja jokainen näistä toimii. Jokainen on myös tarpeeksi ärsyttävä jotta jää varmasti mieleen. 

Laama, omassa järjettömyydessään on varsin ärsyttävä, mutta samalla myös muistettava. Itse en kyseisistä Saunalahden mainoksista ehkä täysiä pisteitä vielä antaisi, mutta ei näillä miinuspisteitäkään voi antaa. Alkupään laamat olivat kenties hieman tehokkaampia, kuin nykyiset "aladdinin luola - laaman henki" mainokset. Onhan varsin suuri saavutus saada aikaan sellaisia tunteita, mitä nämä saavat aikaan.



DNA:n uusimmat "Yksi, kaksi, sulle tuli faxi" ja " Tää ei oo Aa. Tää ei oo Bee. Tää on C-kasetti" rallatukset videoineen saavat varsin hyvälle tuulelle....tosin unen tulo saattaa viipyä hetkisen, kun kyseiset biisit soivat niin pahasti päässä. Tämäkin kuitenkin lienee vain hyvä asia. Julkkikset (Ressu ja Eini) istuvat videoihin myös kuin nenä päähän.


Ja sitten Sonera. Vielä eiliseen asti en ollut varma ovatko Soneran uuden mainokset niin hyviä kuin ne voisivat olla... sitten kuitenkin satuin näkemään uusimman pläjäyksen. Videolla matkitaan ihanan röyhkeästä terveysjogurttien mainoksia (Activia, Olo, Laktoositon...) ja mielestäni tämä on aivan nerokasta! Miten kenellekkään on tullutkaan mieleen löytää yhtäläisyyksiä näistä. Muutkin Soneran saman sarjan mainokset ovat toki "ihan kivoja", mutta tämä osa on yliveto!

 

1 kommentti:

  1. Hienoa, että joku muukin on kiinnostunut tästä hömpästä. Tervetuloa katsomaan blogiani: http://artistit-mainostajina.blogspot.com/

    VastaaPoista

Kommentoitavaa?