perjantai 18. toukokuuta 2012

Ei niin pyhä pyhäpäivä

Onko tullut mieleen, miten vielä nykyään vapaina oleville pyhäpäiville tulee tulevaisuudessa käymään? Kaupat saivat oikeudet pitää liikkeitään auki silloin kun haluavat. Nyt esimerkiksi kauppakeskus Jumbo mainosti olevansa helatorstaina auki (samoin kuin helluntaina)... Tämä tarkoittaa siis sitä, että ko. kaupoissa työskentelevät joutuvat raataa tuolloinkin. Mikä Pyhä se enää silloin on? 

Voin hyvin nähdä tilanteen, jolloin päättäjät heivaavat nämä harvinaiset vapaat kokonaan pois. (Elkääkä te päättäjät nyt jumankauta lukeko tätä pidemmälle. Päätätte kuitenki heti seuraavassa kokouksessa tehdä juuri näin!!) Keksivät siis, että mikä etuoikeus muilla on olla olematta töissä jos kaupan henkilökuntakin on kerran töissä. Kuka muka väittää oikeasti viettävänsä helatorstaita kuten suurempaakin pyhää eli juhlistamalla Jeesuksen ylösnousemista. "Ihmiset eivät kuulu enää kirkkoon, joten ei heille tarvi pyhää ko. päivälle pistää." Ja kappas, näin pyyhkiytyvät samalla kartalta myös pääsiäinen ja joulu.



Kaiken lisäksi tämän päivän yhteiskunnassa pitäisi päinvastoin lisätä vapaapäiviä, kun ihmiset eivät osaa rentoutua vaan puurtavat niska limassa töitä aamusta iltaan. Kesälomatkin voidaan ottaa rahassa sillä "kyllähän sitä kerkeää haudassa levätä"... Miten meille ollaankaan saatu syötettyä näin hyvin satu siitä että elämä on yhtä kuin työ. Surullista, ainakin näin y-sukupolven edustajan mielestä.

Että joo... onko tämä sitten tervettä, tiedä häntä.


terveisin nimimerkki 
-mielummin lottovoitto ja loppuelämä pelkkää lomaa-



p.s juu, liittyy markkinointiin...onhan tuolla mainittu jopa sana "mainosti" ;)

p.s.s. jos tuli fiilis että mitä ihmettä toi oikein puhuu niin ehkä täältä löytyy vastaus outoon käytökseeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?