tiistai 29. toukokuuta 2012

Kevät toi, kevät toi...no ei ainakaan kesän HSL-aikataulua

Helsingin seudun liikenne (HSL) eli monelle myös vanhalla nimellä HKL tutuksi tullut taho on päättänyt, etteivät jaa kesän joukkoliikenneaikatauluja ollenkaan postitse Vantaalla eivätkä Espoossa.



Onko tässä todella ajatuksena se, että näin saataisiin ihmisiä enemmän käyttämään julkista liikennettä? Eikö se ole kuitenkin yrityksen liiketoiminnan tavoite?
Kyllä taitaa taas olla ollut joku neropatti liikenteessä. Lippujen hintoja nostetaan muttei ole varaa pistä postitse aikatauluja tulemaan. Eivät ole edes keksineet laittaa nettisivuille linkkiä, jonka kautta aikataulun saisi tilattua kotiinsa. 

Itse en suuremmin kirjastoja saati sitten palvlupisteitä käytä ja tosiaan harrastan suurimmaksi osaksi vain busseja. Ajattelevatko he, että lähtisin ihan varta vasten bussilla minulle tutuimman kirjaston tai palvelupisteen luokse (sijaitsevat n.15km päässä [toki lähempänäkin olisi mutta ei tämä poropeukalo osaa niihin mennä]), jotta saisin vihkosen itselleni? Viimevuonna toisella paikkakunnalla mutta silti HSL:n sisällä asuessani sain myös tehdä hakumatkan ensin kirjastolle, jossa sain todeta matkan turhaksi (aikataulut olivat loppuneet kesken), ja sitten palvelupisteelle, josta sielläkin sain tuurilla yhden viimeisistä aikatauluista itselleni... Kyllä tulikin hyvä mieli.

Toki itselleni tutuin keino aikataulujen katseluun on Reittiopas, mutta nyttemmin olen alkanut käyttää sivuston toista välilehteä Pyöräilyn ja kävelyn reittiopasta. Säästyypähän rahaa ja kunto pysyy hyvänä. Harmi vain, ettei talvikirjakaan ole kotiinasti tulossa... taitaa tulla kylmää kyytiä.


Ja vielä siitä sähköisestä aikataulusta (reittiopas), jota HSL niin kovasti hehkuttavat: Entä jos on sähkökatkos, et käytä kännykässä nettiä, olet keskellä korpea tai muuten vain jo sulkenut tietokoneen ja kiire olisi löytää bussi jolla pääsisi eteenpäin....


t. Ennen oli kaikki paremmin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?