maanantai 16. tammikuuta 2017

SYDÄN LAULAA - LIDL DELUX

Nyt on hatunnoston paikka -  Lidlin Delux mainokset ovat upeita.
Harva mainos pitää sisällään niin hyvää musiikkia, että sitä kuuntelisi vapaaehtoisesti. Teoriassa ehkä Coca-cola lienee samassa ryhmässä, muttei sekään näin hyvään yllä. Lidlin mainos on tätä ja lisäksi ulkonäöllisesti upea ja aikaa kestävä.

Delux tuotteiden mainokseen tehty Sydän laulaa kappale on jotain, minkä voisin löytää omasta soittimestani. Jos nettiin on luottaminen myös moni muukin on samaa mieltä. Joitain viikkoja sitten kappale soi päässäni ja jouduin kovan työn tekemään että sain selville, mistä oli kyse. Kappale kun on ihan oikea kappale eikä mikään "allways coca-cola" rallatus. On vain sattumaa, että tuo on päätynyt mainosta varten.

Mainos on kaikella tavalla juuri ihanan sopiva. Se on mukavaa katsottavaa ja musiikki juuri sopivan tarttuva. En muista milloin olisin törmännyt näin miellyttävään mainokseen Suomessa. Tai noh, joulun alla mainitsemani Pirkan mainos oli toki samassa sarjassa. Näitä kahta ennen on kyllä pitkä pätkä ilman yhtään tällaista mestariteosta. Erityisesti Lidlin mainos saa katsojan/kuuntelijan käpertymään oman kullan kainaloon hyvän olon tunteen vallassa.

Kuten Pirkan mainos myös Lidl on pyörinyt jo tovin tv:ssä. Näin ajattomia ja ärsyttämättömiä mainoksia voi näyttää loputtomiin. Ne eivät kulu puhki eivätkä kirvoita liikaa keskustelua. Keskustelua syntyy vain sen verran kuin on tarpeen ("kenen biisi", "eikö olekin kiva mainos", "mikä mainos se oli"...)

Lidlin mainoksessa on myös upeaa sen pätkittävyys. Kuinkakohan monta eri versiota tästä olisikaan nähty. (Monta!) Emme voi siis moittia edes siitä.

H&M:n joulumainos (kaikessa komeudessaan) oli mielestäni huono tv:ssä pyöritettäväksi. Televisiossa, muutaman sekunnin pituisena siitä ei saanut mitään otetta. Monta eri versiota oli siitäkin, muttei yksikään toiminut, kuten kokonainen versio. Lidlin mainos sen sijaan on yhtä hyvä kaikissa versioissaan. On kyse sitten luistelevista teineistä, kosinnasta tai poikaystävän esittelystä vanhemmille, kaikki toimivat loistavasti yhdessä ja erikseen.
 
Ja kuinka moni väittää, ettei olisi jonkun hahmon kohdalla salaa mielessään miettinyt, että tuohan on ihan kuin minä/meillä tai jotain muuta vastaavaa? Itse olen käynyt varmaan jokaisen kohtauksen läpi ajatellen itseäni, vanhempiani tai muita tuttuja.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?