maanantai 10. huhtikuuta 2017

NAAPURISSA & NAAPURILLE MAINOSTAMINEN - KUNTA / VAALIT

Tuossa kunnallisvaalien aikaan, nousi mieleeni jo jokunen tovi sitten pohtimani aihe "väärässä paikassa" mainostamisesta.

Eräänä päivänä bussissa istuessa tuli tutkailtua edessäni näkyvää mainosta penkin selkänojassa. Bussi kulki Keravalta, Vantaan kautta Helsinkiin.

Oheisen tarran perusteella tuntui mainos eksyneen täysin vääräälle linjalle. "Espoolainen 1.-9. luokkalainen". Mitä ideaa olisi Espoon ulkopuolisissa kunnissa mainostaa vain espoolaisille tarkoitettuja palveluja? Onneksi nettisivuilta selvisi, että sivusto kuuluu kuitenkin yleisesti PK-seudulle (Helsinki, Vantaa, Espoo).

Mainoksessa toitotettu espoolaisuus jättää kuitenkin suurimman osan kohderyhmästä kylmäksi. Toivoa saa että kyseessä oli vain virhe ja tähän bussiin oli tullut väärä versio mainoksesta. Muissa Helsingin/Vantaan busseissa lienee alueen oma mainos tekstein "Nuori Vantaa" tai "Nuori Helsinki" jne. Olisi ainakin syytä olla.


Nyt kun on kuntavaalimainoksia tullut menneinä viikkoina saatua käteen ympäri seutua, on tullut mietittyä samaa teemaa myös näissä. Suuri osa Helsinkiin junalla tulevista tallaajista tulee kaupungin ulkopuolelta. Helsingissä junasta poistuessa sitä saa kuitenkin kahlata läpi ehdokasmeren ja jokunen lappu jää väkisinkin käteen. Vantaalainen ei kuitenkaan tee mitään Helsingin edustajan lappusella.

Olisi kivaa nähdä useammin flyereitä joissa olisi jakajan mainoksen lisäksi toisella puolella "frendit"- hänen tukemansa tai muuten vain saman mieliset ehdokkaat muista kunnista. Eivätkös ehdokkaat ainakin esitä olevansa sosiaalisia, lienee siis joidenkin kaveripiirissä jokunen ehdokas myös muilta paikkakunnilta.

Ainoa kohtaaminen jossa tällaiseen olen törmännyt taisi olla joitain vuosia sitten pienen ison miehen, Ben Zyskowiczin kanssa. Kaveri ei ollut itse ehdolla, mutta jakoi jonkun suojattinsa mainoksia. Tälle kun sanoin etten ole Helsingistä, nousi taskusta heti uudet kortit, jotka olivat muiden alueiden ehdokkaista. Jotain tällaista siis kaipaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?