tiistai 10. tammikuuta 2012

Hyvällä asialla mutta...

Tupakkalaki muuttui vuoden vaihtuessa. 
Nyt olemme saaneet kuulla lehdistä ja kenties myös kokea henkilökohtaisesti naurettavat tilanteet kauppojen kassoilla. 

Suomen kuvalehti kirjoitti (1/2012 s. 74) nasevan tilannekuvauksen, "Tiskin alta", mahdollisesta kassa keskustelusta. Siinä asiakas kyselee mitä voisi ostaa ja miten, mutta kassa ei voi kertoa, saati sitten näyttää, mitään. Tilanteessa kassahenkilö ei siis saa kertoa mitä kaupassa on myynnissä tai edes sitä onko mitään myynnissä. Asiakkaan täytyy tietää täsmälleen mitä haluaa ja toimia muutoinkin varsin itsenäisesti ja kummallisesti. Pelkkä "aski tota" tai "sitä punasta missä lukee jotain valkosella" ei riitä.

Toki on hienoa, että tupakointia pyrytään vähentämään, mutta tässä tapauksessa kaupat saavat kaiken moskan niskaansa. Viimeisimmällä kauppareissullani jouduin kuulemaan kassan pahoitteluja tilanteesta. Asialle ei kuitenkaan kukaan voi mitään. "Kaikkeen tottuu..kunhan tarpeeksi kauan joutuu kärvistelemään." Tässä tilanteessa onneksi kyseessä ollut asiakaskin oli ymmärtäväinen ja vain naureskeli tilanteen mahdottomuudelle, mutta voin vain kuvitella, mitä tapahtuu, kun muutenkin huonosta päivästä kärsivä ihminen tulee paikalle.


En tiedä kuinka kauan tässä tilanteessa menee jotta "alku aina hankalaa, lopussa kiitos seisoo" sanonta pitäisi paikkansa, mutta alku todellakin on ollut varsin hankalaa, hidasta ja kummallista. Onneksi en kuitenkaan itse joudu näitä tilanteita käymään läpi.


Esimerkiksi täältä pääset lukemaan tarkemmat tiedot siitä mitä myyjä/kassa saa kertoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?