maanantai 23. tammikuuta 2012

Uutiset äänestyksen jälkeen

Hyvää huomenta. Kello on 9.00 ja on maanantai, seuraava päivä presidentinvaalien 1. kierroksen äänestyksestä. Pohdintani kohdistuu tänään uutisointiin. Mitä kertoo Suomen suurimmasta sanomalehdestä se, että heidän internetsivujen etusivut ovat täynnä uutisia pelkästään vaaleista. 10 uutista 10:stä käsittelee eilistä äänestystä.

Eikö maailmassa Hesarin mukaan todellakaan tapahdu yhtään mitään muuta? Ymmärrän kyllä että usea uutinen voi ja kuuluukin käsitellä kyseistä tapahtumaa, mutta eikö kyseisen median tulisi tarttua myös muihin maailman uutisiin? Eikö heidän tehtävänsä ole pitää meidän tietoisina siitä mitä maailmalla tapahtuu?

Roskalehdetkin ovat paremmassa tilanteessa. Iltasanomilla on etusivullaan on 12 uutista vaaleista, mutta tämä ei ole vielä puoliakaan uutisista....en tosin sanoisi, että muut uutiset olisivat kovinkaan tärkeitä tai hyviä...

Onko siis todella niin, ettei tänään tarvitse tehdä muuta, kuin pysytellä muutamassa tai tässä tilanteessa yhdessä tärkeässä uutisessa? Mitä jos Venäjällä olisi tapahtunut ydinonnettomuus, jäisikö tämäkin pimentoon vaalien takia? 

Sitä paitsi tämä oli vasta ensimmäinen kierros. Mikä on tilanne ensikuussa?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?