perjantai 28. lokakuuta 2016

RAKKAUTTA JA ANARKIAA 2016

Viimeisimmästä Rakkautta ja Anarkiaa festivaalista on jo tovi vierähtänyt, mutta jostain kömpi mieleeni jälleen tämän vuoden mainos. Täytyy sanoa, että meni ehkä hieman yli minun hilseen.

"Suomen kuuluisin hanuristi taiteilee jossain elämän ja kuoleman rajamailla", olisi oma tulkintani. Kertokaa toki omanne. Edellisinä vuosina  olen nauttinut täysin siemauksin R&A mainoksista (vilkaise tekstit näistä), mutta nyt täytyy sanoa, että olin pettynyt. Itseäni ei tuo ainakaan viihdyttänyt.

Toki tämän kailtainen pläjäys on ehkä juuri sitä, mitä alunalkaen olen kuvitellut R&A festareilla olevan. Jotain kummallista taideinstallaatiota. Jäi silti mietityttämään, mitä tuolla haettiin. David Lynchin elokuvat ovat yksiä lemppareistani, mutta ei tuo sitäkään ollut.

Eipä sitä silti aina voi kaikelle lämmetä. Vuoden 2015 mainos oli sitä vastoin taas yksi parhaista. Kankaalle saatu Suomen suurimmat nimet, huumoria, tyyliä ja tyylittömyyttä, ulkomaankieltä ja kaikkea, mitä itse festareiltakin löytyy. Tuosta jäi odottamaan jopa itse elokuvaa.

Lähtisin lausumaan suuria ja sanomaan, että yhtä toimiva teaseri, kuin mitä Planet Terror elokuvan alussa ollut kuvitteellisen Machete elokuvan traileri (tästä toki myös tehtiin lopulta oikeakin elokuva(sarja)).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?