perjantai 16. joulukuuta 2016

JOULUMAINOKSET SUOMESTA - STOCKMANN & JOULUKERÄYKSET

Tänä vuonna on osunut kohdalle useampikin suomalaista joulumainos joka on jollain tavalla jäänyt mieleen.

Näistä yhtenä esimerkkinä on Stockmannin. Tämä hyvin paljon John Lewisin vuoden 2014 mainosta (#MontyThePenguin) muistuttava pätkä on varsin hellyyttävä. Sama juoni, eri hahmot. Lewisillä siis pingviini lelulle haettiin paria, Stockalla joulupukki koristeelle.

Eipä tuo samankaltaisuus silti mainoksesta huonoa tee. Tätähän minäkin juuri muutama teksti sitten pyysin. Että Stockmann tekisi John Lewisin kaltaisia mainoksia. Heti alkoivat hommiin ;)

Toinen maininnan arvoinen on Pelastusarmeijan Joulupata-fimi. Siinä vedotaan tunteisiin lasten kurjuudella. "Huono onni voi käydä kenelle hyvänsä."

Kyllähän se saa kukkaron nyörit heltymään jos eläin tai lapsi kärsii. Varmasti siis toimiva. Varsin nokkelaa laittaa lapsi aikuisen tilalle työpaikalla ja työkkärin jonoon, toiki jotain vieläkin erilaisempaa oltaisiin voitu keksiä tuohon loppuun. Nyt ainakin itsellä menee Joulupata ja Hyvä Joulumieli -keräys iloisesti sekaisin.

Siitä päästäänkin seuraavaan keräykseen eli juuri mainittuun Hyvä Joulumieli -keräykseen. Tämä Punaisenristin, MLL:n ja Ylen keräys näkyy joka vuosi vähintään aamu-TV:n aikana... jatkuvasti. Heille hatun nosto siitä, että jaksavat joka vuosi tehdä useamman kuin yhden mainoksen.

Tämän vuotisista olen tykästynyt eniten pätkään jossa kaksi nuorta menee..öh, tasapainoskootterila (vai mikä vempele tuo nyt on nimeltään) miehen ohi joka yrittää kantaa joulukuusta. Pojat kääntyvät ympäri ja ottavat kuusen harteilleen kuljettaen tämän "laudoillaan" perille. Varsin kiva pätkä vaikkei tuossa mitään erikoista juuri ollutkaan. Silti ollaan hyvin ajan hermolla ja hyvällä mielellä liikkeellä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?