maanantai 19. joulukuuta 2016

SE PERINTEISIN JOULUMAINOS - COCA COLA

Joka vuosi se tulee: Coca-colan joulumainos. Tänä vuonna näin ensimmäistä kertaa tv:ssä suomalaisen version tästä mainoksesta vasta itsenäisyyspäivänä (jos oikein muistan). Kerkesin jo huolestua että onko cokis vihdoin luovuttanut pohjoismaissa.

Muissa maisssahan cokis on hyvin paljolti joulujuoma. Pohjoismaissa tämä vain ei tunnu millään mainostamisella saavan jouluista leimaa itseensä. Ja näinhän se on, ei tulisi mieleenkään juoda colaa joulukinkun, kylmäsavulohen tai muiden suomalaisten/pohjoismaisten jouluruokien kanssa.

Vähän ovat viime vuosina olleet pettymyksiä nuo Coca-colan joulumainokset. On tuntuu, että ideat on loppunut kesken ja nyt mennään niillä samoilla helpoilla aiheilla. Parhaimpia viimeaikaisista cokiksen joulumainoksista lienevät "Shake Up Christmas" vuodelta 2010 (Natasha Bedingfieldin laulelu ainakin jää päähän soimaan) ja jonkun vuoden "x" mainos jossa White Christmas
kappale vedetään punk hengessä. (Jos joku löytää tuosta mainoksesta virallisen version, otan mielelläni tämän vastaan. Millään en nimittäin itse löydä tätä vaikka jo vuosia olen virallista versiota etsinyt.)

Joskus taannoin kummastelin ettei Coca-cola ollut tehnyt mitään Suomessa. Tuossa nettiä selaillessa tuli huomattua, että tuo virhe oli jo 2014 korjattu. Tällöin Lapista lähetettiin lunta Singaporeen. Varsin suloinen mainos tuokin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?