maanantai 13. helmikuuta 2017

JOS ET SÄ SOITA - SONERA vs. TELE

Kuka on ollut innoissaan Soneran TV:seen palauttamasta Jos et sä soita mainoksesta?

Upeaa, että Sonera on ottanut mainoksen täysin alkuperäisenä uudelleenkäyttöön. Vain lopun Sonera vs. Tele -logo teksteineen/puheineen on vaihdettu.   

Taas tosiaan mennään sinne legendaarisella 90-luvulle. Tämä mainos pyöri tuolloin jatkuvasti ruudussa. Eiköhän ainakin Napakympin ja Onnenpyörän mainoskatkoilla tämä ole nähty. Oli katko mikä hyvänsä, osasin ja osaan edelleen mainoksen ulkoa.

Muistan menneeni vanhempieni kanssa katsomaan Anna Hanskin (tunnusmusiikin laulajan) nimmarikeikkaa Lohjalle samoihin aikoihin, kun tämä mainos pyöri tv:ssä. Vanhempani olivat ilmeisesti sanoneet minulle, että esiintyjä on se "Jos et sä soita" laulaja. Hirmuinen pettymys oli kun kyseessä ei ollutkaan tuo mainoksen nainen.

Olikohan muuten nimmareiden metsästyskin 90-luvun villitys? Meillä näitä ainakin metsästettiin nolottavan paljon. Isä metsästi ja pisti syyn aina tyttären niskoille: "Kristalle tässä näitä Gladiaatori pimatsujen nimmareita haetaan". Jep, jep...



Palataksemme vielä takaisin Soneraan. Teleoperaattorit ovat muuttaneet nimeään vuosien varessa varmasti jokainen, mutta itse en olisi muistanut että Sonera on ollut ennen Tele. Ja mainoksen aikaan mentiin vielä vaihdosaikaa valtion posti- ja telelaitoksen ajasta. Sama ikoni oli siis vielä logossa kuin vahassa postin logossa. Aina oppii uutta.

Ja voi, miten ihanan tyylittömiä ja "fontittomia" olivat tuon ajan tekstit mainoksissa. Voiko tuon tylsemmin asiaa ilmaista kuin Telen kaukopuhelut, Caps Lock päällä kirjoitettuna. "Tätä me nyt mainostetaan, joten mitä muuta tähän voisi laittaa? Asia tulee selväksi, eikö?"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?