keskiviikko 23. marraskuuta 2016

JOULU TULEE - JOHN LEWIS

Itse odottelen joka joulu CocaColan vuotuista joulumainosta. Briteissä samaa vastaa tavarataloketju John Lewisin joulumainokset. Heiltä tulee joka joulu uusi joulumainos jota odotetaan kuin kuuta nousevaa. Arvioidaan kuinka hyvä tämä on edellisiin vuosiin verrattuna ja vertaillaan omia lemppareitaan.

Tämän vuotinen mainos on kyllä sydäntä lämmittävä Lapselle ostetaan trampoliini joululahjaksi, mutta perheen koira odottaa ja iloitsee tästä enemmän. Mainoksen ketut saattaa jokunen tunnistaakin vuosien takaisiksi trampoliinilla hyppiviksi ketuiksi. Puhvaloita ja tusinoittain koiria olen myös nähnyt trampalla hyppimässä mutta mäyrää jäin vielä miettimään. Olisiko kyseessä ihan vain vanha kunnon badger, badger, badger... Parempia veikkauksia otetaan vastaan.

Oli idean lähtökohta missä hyvänsä, kaikkiin John Lewisin joulumainoksiin, kuten myös tämän vuotiseen, on saatu ihanasti vangittua rakkaus ja lapsenmielinen ilo. Mielelläänhän sitä vaikka Stockmannilta tai Sokokselta samanlaisia katselisi *vink, vink*. Hobby Hall tuntuu sentään harrastavan vuotuisia joulumainoksia mutta eivät nämä ehkä vielä yhtä suureen maineeseen ole päässet.

Vaikkei John Lewis ole Suomessa millään tavalla tunnettu, huomasin että suurimman osan mainoksista olin jo nähnyt ennen tätä vuotta. Jossain näihin on aina tullut törmättyä. Toki itse tulee paljon mainoksia ja joulujuttuja katseltua eli taidan olla erikoistapaus.


Yllä olevassa kuvassa vielä suosikkini viimevuotisista. Ykköspaikan omalla listallani vie vuoden 2013 The Bear & The Hare (tämä ei tietenkään suostunut itselläni näkymään virallisen videon kautta, joten epävirallinen versio tässä). Tuon mainoksen kruunaa ehdottomasti ihana Lily Allenin laulu. Mainos tuo myös mieleen Kaukametsän pakolaiset, joka oli muuten ihan mahtava ohjelma.

Loput kolme mainosta, jotka kuvassa näkyvät, tulevat kaikki tasaisesti kakkoseksi (2009 - Sweet Childe o Mine, 2012 - The Journey ja 2015 - #ManOnTheMoon). Kaikki älyttömän suloisia ja tunteellisia.

Loppuun vielä vuoden 2016 - #BusterTheBoxer sekä Lily Allenin musiikkivideo vuoden 2013 mainoksesta. Tuossa videona "näin tehtiin" pätkä mainoksesta.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?