maanantai 14. marraskuuta 2016

YRJÖ VAUHDISSA JÄLLEEN - HELEN

Nykyään ihmiset loukkaantuvat kaikesta. Sosiaalisessa mediassa on helppo kertoa mielipiteensä ja niitä valitettavasti myös kuunnellaan. Elokuvajulisteita poistetaan näkyviltä, koska niissä jonkun mielestä alistetaan naista ja yritykset pyytelevät anteeksi täysin käsittämättömiä asioita, jotka ovat loukanneet tiettyä vähemmistöä tai yksilöä.

Helsingin energian Yrjö on onneksi toista luokkaa. Hän yrittää olla korrekti, mutta epäonnistuu tässä upeasti. Moni sanoo, että kaikelle pitää voida nauraa. Näinpä André Wickströmin esittämä Yrjö on kaikkea sitä, mitä mediassa ei saa sanoa tai tehdä. Yrjölle voi nauraa, vaikka kauhistuttaakin, kuinka epäsopivaa näille asioille nauraminen on.

Yrjö on jo tuttu näky kaikille, vai onko. Häntä on näkynyt nyt niin videoissa kuin myös muualla sosiaalisessa mediassa. En kyllä muista onko tätä televisiossa näkynyt. Kohderyhmä on ilmeisesti muualla kuin "vanhassa maailmassa".

Mainoskamppis kuuluu luokkaan järkyttävän ärsyttävä, mutta silti hauska ja toimiva. Kaveri on kuin suoraan Pomo piilossa sarjasta - Pistetään vähän viiksiä ja silmälaseja naamalle ja esitetään tyhmää. That's it.

"Epäaitous" taitaa silti toimia. Onhan tässä jo aika paljon tullut energia-alasta sun muusta opittua. Saa nähdä montako kautta tätä vielä tehdään.  Vielähän tuota mielellään katselee, mutta toivottavasti muistavat, että parhaat tv-sarjat lopetetaan aina "liian aikaisin".

Eikä Yrjö muuten mikään turha jätkä ole. Olihan hän kuvioissa mukana 2015, kun Helen voitti mainonnan Effie-palkinnon kampanjastaan.

Alla pari esimerkkiä Yrjön elämän varrelta. Paljon on jo kehitetty alkuajoista. Viimeisimmän kauden jakso kolme on tämän hetkinen lempparini. Ihanasti käytetty yhtä lempi elokuvistani hyväksi. Yksi kohtaus on siis lähes identtinen kopio Reservoir Dogs elokuvan kohtauksesta. Ja tämä siis täysin tarkoituksellaan. Mahtavaa.




  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?