maanantai 3. syyskuuta 2012

PK-seudun bussiuudistukset

Tähänhän nyt pitäisi kommentoida että "mitä te siellä kitisette, menkää autolla jos ei julkinen liikenne kelpaa" tai "no ei se yksi bussin vaihto ole mitään siihen verrattuna kun ei kulje yhtään bussia" mutta nyt ei ole tämän kommentoinnin aika.

Faktahan on että jokainen uudistus, oli yritys mikä hyvänsä, on riski imagolle. Välillä onnistutaan ja tehdään menestystä, välillä ei. 

Elokuussa HSL teki suuria muutoksia bussireiteissä pääkaupunkiseudulla. Mm Hesari uutisoi aiheesta. Myös omia menojani ovat muutamat linjamuutokset koskeneet, mutta suurta vahinkoa ei onneksi ole kohdalleni osunut. On kuitenkin varsin valitettavaa nähdä ihmisten kärsivät. Ja selityksenä tuntuu monessa tämänkertaisista uudistuksista olevan yritys nopeuttaa linjan läpimenoaikaa. 

Noh... itsehän sanoisin tähän ettei julkisen liikenteen kuulu mennä nopeasti. Pääasia on että saadaan mahdollisimman kattavasti katettua koko paikkakunta, jotta kaikki halukkaat pääsevät helposti liikkumaan. Ihmiset osaavat kyllä varautua siihen, että matkassa menee esim 30min enemmän aikaa kuin autolla, mutta jos joudut kävelemään lähimmälle pysäkille yli 5km tai bussi kulkee vain kerran päivässä ei työmatkojen teko tunnu kovinkaan kätevältä kyseisellä kulkuneuvolla. 

Eteläisessä naapurissamme tarjotaan pääkaupungin asukkaille ilmainen joukkoliikenne, meillä nostetaan lippujen hintoja, suunnitellaan hankalampaa matkojen hinnoittelua, vähennetään linjoja ja muutetaan reittejä. Siitä se hyvä PR on tehty...

No mutta onneksi saamme itämetron ja kehäradan.....



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?