torstai 27. syyskuuta 2012

Minä ja muut tekopyhät SoMen hyväksikäyttäjät - Mihin tämä maailma menee

"Jes, sain jotain aikaan!" Tämä tuntuu olevan päätavoite suurimmalla osalla sosiaalisen median valittajista (tässähän sitä samaa touhuaa itsekkin). Tiimarin ihmisten jaottelu tyttöihin ja poikiin, fazerin halveksinta väärän työvoiman käytöstä (ai että kaikki muukin suklaa tulee samoista oloista ja että kahvi ja teekin... no ei niillä niin väliä, nyt puhutaan Fazerista). Tottakai näihin pystytään vaikuttamaan ja firmat tekevät muutoksia asioihin paniikissa.


Mutta eikö voitaisi herättää keskustelua jostain oikeammasta asiasta, jostain mihin oikeasti tarvittaisiin suurempia voimia, jotta asiaa voitaisiin liikuttaa; maailman rauha, ilmastonmuutos, maailmanlaajuinen työolosuhteiden parantaminen (ne orjat/lapsityövoimat). Tai voidaan aloittaa vähän pienemmästä. Miten olisi julkisen liikenteen parantaminen, bigbrother pois tv:stä, opettajille mahdollisuus toimia auktoriteettinä koulussa?

Yksityisiin yrityksiin on huomattavasti helpompaa vaikuttaa omilla kommenteilla kuin julkiseen puoleen ja mainoskampanjat sekä julkiset viestit ovat paljon alttiimpia kommentoinnille kuin yleisimago. Uskaltaisin väittää että kuluttajien kanssa tekemisissä olevat yksityiset yritykset ovat huomattavasti tarkempia imagostaan kuin julkinen puoli tai b2b puolen yritykset.

Tänä päivänä tuntuu myös että ihmiset heräävät paljon useammin itsestäänselvyyksiin, hyvänä esimerkkinä juuri tuo case Fazer. Kaikki tietävät mistä kaakaopavut tulevat, mutta nyt kun joku muu sanoo sen ääneen, vasta herätään huomioimaan asia kuin se olisi täysin uutta tietoa. Tietääkseni suomalaisten pitäisi olla edes hitusen jenkkejä sivistyneempiä eli turha yrittää esittää tyhmää.

Älkää boikotoiko pelkkää Fazeria, kyllä se koko kaakaobisnes on mätä. Älkää syyttäkö Tiimaria tyttärenne valitessa ponin auton sijaan, kyllä se on teissä/heissä se vika. Ottakaa ne pinkit aurinkolasit silmiltänne ja katsokaa maailmaa realistisemmin. Kyllä kaikki tässä maailmassa tavoittelevat voittoa/omaa etuaan, oli se etu sitten se että voit sanoa tyttäresi olevan avarakatseinen tai mahdollisimman suuri voitto yritykselle.

Kas noin, nyt ollaan tehty juuri kuten itse ei haluttaisi tehtävän, paasttu pitkä tovi täysin turhan asian takia... Hyvä minä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoitavaa?